Eerste prijs 2017 in de categorie 3 tulpen

Eindklassement categorie 3 tulpen

De winst in de klasse met 3 tulpen is voor De Appelgaard, een gastvrije B&B die gesitueerd is in een voormalige boerderij aan de Lek. Maak een rondje door de oude hoogstamboomgaard en geniet ’s morgens van een boerenontbijt vol streekproducten.

B&B De Appelgaard bekroond in verkiezing Beste Bed & Breakfast van Nederland.

Culemborg, 10 mei 2017 – B&B De Appelgaard in Culemborg is woensdag uitgeroepen tot beste bed & breakfast in de 3-tulpenklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland bekendgemaakt. De B&B liet twee accommodaties uit Hemmen en Nuis achter zich in de verkiezing Beste Bed & Breakfast van Nederland.

B&B De Appelgaard dankt de winst ten eerste aan een hoge score in het B&B-classificatiesysteem, waarbinnen bed & breakfasts worden beoordeeld en ingedeeld op basis van een objectieve normenlijst. Ten tweede zijn gasten bijzonder positief in de reviews die zij over de accommodatie schrijven op Bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland. Gasten geven ‘De Appelgaard’ gemiddeld een 9,1 in hun reviews op Bedandbreakfast.nl. “Een warme ontvangst in een prachtige B&B, een fles lekkere eigengemaakte appel-perensap: niets was gastvrouw Eveline teveel om het ons naar de zin te maken. Het was boven verwachting”, schrijft één van hen.

B&B De Appelgaard was samen met B&B Bed in de Betuwe uit Hemmen (Gelderland) en B&B Het Knooppunt uit Nuis (Groningen) genomineerd in de kwaliteitsklasse van 3 tulpen. Dit is de middenklasse binnen het B&B-classificatiesysteem.

Overige bekroonde B&B’s

Ook in andere kwaliteitsklassen van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie zijn woensdag de beste B&B’s van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de andere bekroonde accommodaties:

5 tulpen

 1. ‘Logement No5’ in Assen (Drenthe)
 2. ‘Villa Nieuwland’ in Den Oever (Noord-Holland)
 3. ‘La Marquise Chambres d'hôtes de Luxe’ in Budel (Noord-Brabant)

4 tulpen

 1. ‘Erve Naatsboer’ in Overdinkel (Overijssel)
 2. ‘The Black Horse B&B & More’ in Ureterp (Friesland)
 3. ‘De Reggestee’ in Hellendoorn (Overijssel)

3 tulpen

 1. ‘De Appelgaard’ in Culemborg (Gelderland)
 2. ‘Bed in de Betuwe’ in Hemmen (Gelderland)
 3. ‘Het Knooppunt’ in Nuis (Groningen)

2 tulpen

 1. ‘B&B Bij de jongens’ in Utrecht (Utrecht)
 2. ‘Hotel California’, Wichmond (Gelderland)
 3. ‘Flora’s op Boerskotten’ in De Lutte (Overijssel)

1 tulp

 1. ‘B&B Passage’ in Driebergen (Utrecht)
 2. ‘Huize Sonja’ in Hollum (Friesland)
 3. ‘Motorschip Elisabeth’ in Leeuwarden (Friesland)

Over Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. De stichting maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van 1 tot 5 tulpsymbolen. Elke deelnemende accommodatie wordt door een mystery guest beoordeeld aan de hand van objectieve normen. Ruim 530 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen. Zie ook: www.bedandbreakfastclassificatie.nl.