Over ons

Achter de dijk van de rivier de Lek, vlakbij het historische stadje Culemborg, ligt verscholen tussen oude hoogstamboomgaarden ons ‘Logement de Appelgaard’. Een plek waar haast geen rol speelt en je kunt genieten van de natuur, van het Betuwse landschap en het rivierengebied. Een unieke plek die wij al meer dan 30 jaar graag met onze gasten delen.

De voormalige boerderij met fruit en koeien ontwikkelde zich stap voor stap tot een heerlijk logement waar inmiddels heel veel (trouwe) gasten tot rust zijn gekomen. Ons logement telt met verschillende gastenverblijven. U kunt kiezen voor het vrijstaande, idyllische ‘Huisje Weltevree’, de volledig uitgeruste appartementen ‘Gravenstein’ en ‘Brederode’ of voor een sfeervolle Boerderijkamer.

Bij ‘Logement de Appelgaard’ kiest u voor een landelijk en duurzaam verblijf. Zo maken we sinds 2018 gebruik van zonne-energie en CO2-neutrale verwarming. De wanden van de appartementen zijn gestuukt met leem wat zorgt voor een behaaglijke warmte. Dankzij de glazen schuifdeuren naar uw eigen terras heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden, boomgaarden en Lekdijk.

Wandel of stap op de fiets, volg de kronkelende rivieren Lek en Linge, geniet van bloesem, meidoorns en fruit, de authentieke dorpjes en de Hollandse Waterlinie met zijn imposante forten. En als u bij ons de Lekdijk oversteekt, kunt u picknicken en recreëren aan een zwemvriendelijke vertakking van de Lek. Een bezoek aan de vele gezellige terrassen in hartje Culemborg, die u op loopafstand vindt, maakt u verblijf bij ons tot een complete belevenis.

Wij verwelkomen u graag in ‘Logement de Appelgaard’

Chantal Bresser